Individuele Therapie

Ben jij moe van het praten over je problemen en wil jij een therapie proberen waarin je zelf actief aan de slag gaat? Dan ben jij bij mij aan het goede adres! In de therapie staat het doen en ervaren centraal.

In de behandeling werken we me ervaringsgerichte werkvormen. Hierdoor doe je nieuwe ervaringen op. Ze bieden je de gelegenheid om op een afstand naar je eigen situatie en ervaringen te kijken. Deze ervaringen bieden houvast en ondersteuning om in het dagelijkse leven veranderingen aan te brengen. Omgekeerd kunnen aspecten van het leven een plek krijgen in je werk.

In de therapie werken we met verschillende gespreksvormen en methodieken waaronder:

Vaktherapie Drama:
Dramatherapie is een ervaringsgerichte therapie. In de therapie ligt het accent op het doen en ervaren. Vaktherapie Drama richt zich op het bereiken van veranderingen in het denken, voelen en handelen waardoor klachten kunnen verdwijnen of verminderen. Of je kunt leren om anders met je klachten om te gaan. In de behandeling werken we met verschillende ervaringsgerichte werkvormen zoals rollenspel en improvisatie, teksten en verhalen, symbooldrama, creatief schrijven, beeldcommunicatie maar ook beeldend werken.

Schematherapie:
Iedere keer hou jij je voor om het anders te doen, maar toch loop je tekens tegen dezelfde problemen aan. Klachten blijven terugkomen, je vindt het lastig om hardnekkige patronen en gedrag te veranderen. Het belemmert je in je studie en werk. Schematherapie kan je helpen om meer inzicht te krijgen in jouw patronen en gedrag, waarom deze zijn ontstaan, hun functies en hoe je hier verandering in kunt aanbrengen.

Narratieve therapie:
Ieder mens heeft een eigen verhaal. Dit verhaal is gekleurd door eigen ervaringen, klachten, verlangens, maar ook door de namen en labels die anderen jou hebben gegeven. Mensen komen vaak in therapie omdat ze zijn vastgelopen, hun eigen verhaal klopt niet meer met de realiteit. Narratieve therapie helpt jou om anders naar je problemen te leren kijken. In de therapie gaan we samen op zoek naar een verhaal dat beter bij jou past. Een verhaal dat niet is gebaseerd op klachten, negatieve ervaringen en labels van anderen, maar een verhaal dat uitgaat van jouw kwaliteiten, wensen en verlangens. Door het nieuwe verhaal ontstaat er ruimte om anders naar jezelf te kijken. Je ontdekt nieuwe en andere kanten van jezelf waar je misschien eerst nog niet zo bewust van was. Zo helpt narratieve therapie jou om anders naar je problemen te kijken.

 

 

Neem contact op voor het maken van een afspraak


Ben je benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Dan kun je contact opnemen voor het maken van een kennismakingsafspraak. Dit kan via het online contactformulier