Vaktherapie Drama

Ben jij moe van het praten over je problemen en wil jij een therapie proberen waarin je zelf actief aan de slag gaat? Dan ben jij bij mij aan het goede adres! In de therapie staat het doen en ervaren centraal.

In de therapie werken we me ervaringsgerichte werkvormen. Hierdoor doe je nieuwe ervaringen op. Ze bieden je de gelegenheid om op een afstand naar je eigen situatie en ervaringen te kijken. Deze ervaringen bieden houvast en ondersteuning om in het dagelijkse leven veranderingen aan te brengen. Omgekeerd kunnen aspecten van het leven een plek krijgen in je werk.

Vaktherapie Drama richt zich op het bereiken van veranderingen in het denken, voelen en handelen waardoor klachten kunnen verdwijnen of verminderen. Of je kunt leren om anders met je klachten om te gaan.

In de behandeling werken we naast gesprek ook met verschillende ervarings- en lichaamsgerichte werkvormen zoals rollenspel, improvisatie, teksten en verhalen, het werken met kaarten, creatief schrijven, het maken van beelden, DVT, ACT, narrarieve therapie en narratieve Sandplay en beeldende werkvormen.

Hieronder in het kort wat meer informatie over de werkvormen:

ACT (Acceptance and Commitment Therapy) is een nieuwe vorm van Gedragstherapie. Binnen ACT leer je om het zinloze gevecht met vervelende gedachten, emoties en lichamelijke sensaties te staken. Hierdoor ben je beter in staat om je  aandacht te richten op de dingen die werkelijk belangrijk voor je zijn in het leven (waarden). De kern van ACT is de filosofie dat het vechten tegen onvermijdelijke omstandigheden uiteindelijk ten koste gaat van een vitaal en waardevol leven. 

DVT (Developmental transformations) is een methode die bij verschillende problematieken wordt ingezet. Het speelvlak is de onderzoekende ruimte voor ontwikkeling. In het spel wordt gebruik gemaakt van improvisatie en belichaamde interactie. 

Narratieve therapie: Ieder mens heeft een eigen verhaal dat is ontstaan uit zijn geschiedenis, gebeurtenissen en labels van anderen. Dagelijks wordt dit verhaal beïnvloed door nieuwe ontwikkelingen, andere mensen, de media. Wanneer mensen vastlopen in hun verhaal zien zij vaak alleen nog de negatieve kanten. Zo ontstaat er een probleemverhaal waardoor mensen niet meer vooruit kunnen. Narratieve therapie koppelt het probleem los van de persoon waardoor er weer ruimte komt om samen op zoek te gaan naar een nieuw, passend verhaal.

 

 

 

 

 

 

 

Neem contact op voor het maken van een afspraak


Ben je benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Dan kun je contact opnemen voor het maken van een kennismakingsafspraak. Dit kan via het online contactformulier