Angsten en Paniek

Heb jij last van angst- en paniekgevoelens? Heeft de angst invloed op jouw gevoel, functioneren en je dagelijkse bezigheden? Het is dan goed om hulp te zoeken.

Angst en Paniek zijn een gezonde reactie op een dreigende situatie. Ze beschermen je voor gevaar en activeren je lichaam om zo in actie te komen. Gezonde angst is nodig om te kunnen overleven. Er bestaan veel verschillende soorten angst. Je kunt bijvoorbeeld angst hebben voor openbare ruimtes met veel mensen, angst om alleen te zijn, angst voor ziekte en gevaar, angst om keuzes te maken, Iedereen heeft weleens last van een angst- of paniekreactie.

Angst en paniek worden ongezond als zij jou het gevoel geven dat zij jouw leven bepalen, Je verliest zo de controle over je eigen leven. Als de angst je zo beïnvloed dat je bepaalde situaties, locaties of mensen gaat vermijden is het tijd om hier iets aan te doen. Je komt in een viceuze cirkel terecht, je wordt bang voor de angst.

Ik kan jou helpen helpen om meer om meer inzicht te krijgen in jezelf en de situaties die tot jouw angstklachten kunnen leiden. In de therapie krijg je handvatten om anders met je reactie op angst om te gaan.

Neem contact op voor het maken van een afspraak

Heb jij ook last van angst- en paniekgevoelens en kun je mijn hulp hierbij gebruiken? Dan hoor ik graag van je. Je kunt me zowel bellen als via het contactformulier op de site een berichtje sturen.