Hoe ziet de therapie bij Hanne Ihlen. Praktijk voor Therapie en Begeleiding eruit?

Nadat jij de eerste stap hebt gezet om hulp te zoeken en contact met mij hebt opgenomen via email, telefoon of het contactformulier van deze website plannen we een kennismaking- en/ of intakegesprek in.

In het intakegesprek maken we kennis met elkaar. Je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen, we nemen belangrijke gegevens door en we bespreken je hulpvraag. Als het klikt tussen ons en als de therapie aansluit bij jouw verwachtingen kunnen er therapie- of ervaringsgerichte begeleidingsafspraken ingepland worden. Het is ook mogelijk om eerst met een proefsessie te beginnen zodat je zelf kunt ervaren of de  therapie bij jou past of niet.

Tijdens het behandeltraject evalueren we regelmatig met elkaar om te zien of de behandeling, werkwijze en de behandeldoelen nog aansluiten bij jouw hulpvraag. Na vier of vijf behandelafspraken krijg je een behandelplan waarin jouw hulpvraag, behandeldoelen en de gekozen werkvormen in beschreven staan. Je bent natuurlijk vrij om hierin wijzigingen in aan te brengen of hiermee akkoord te gaan. Belangrijk om te weten is dat over de inhoud van de therapie en de behandeling niets naar anderen gaat zonder jouw uitdrukkelijke toestemming.

De totale duur van de therapie is afhankelijk van jouw hulpvraag. Een behandeltraject kan kortdurend zijn en bijvoorbeeld uit 10 behandelsessies bestaan maar het traject kan ook één tot meerdere jaren duren. 

 

Neem contact op voor het maken van een afspraak

Ben je benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Dan kun je contact opnemen voor het maken van een kennismakingsafspraak. Dit kan via het online contactformulier