De Gezonde volwassene

 

Bij voldoende aanmeldingen start er weer een groep Schematherapie en de gezonde volwassene.

De training bestaat uit ca 10 sessies van 90 minuten per keer. De training is geschikt voor mensen die bekend zijn met Schematherapie en pas of in het verleden een behandeling Schematherapie hebben afgerond en hun gezonde volwassen modus willen versterken. De training is niet gericht op vermindering van je problemen maar vooral op het verder vergroten van je veerkracht en eigen autonomie. 

De focus ligt op het zoeken naar nieuwe  zinvolle en betekenisvolle activiteiten en relaties. Het is vaak lastig om oude patronen en gewoontes te doorbreken zoals perfectionisme, impulsiviteit en straffende gedachten. We gaan stap voor stap die gewoontes benaderen., blootleggen en veranderen door middel van ervaringsgerichte oefeningen zoals imaginatie, stoelentechnieken, rollenspel of een schrijf opdracht. Cognitieve technieken zoals het gebruik van een kompaszin, huiswerkopdrachten of het werken met een geheugenkaart komen ook aan bod. 

 

De training wordt verzorgd door Hanne Ihlen, drama- en senior schematherapeut en Paula Smits, GZ psycholoog en schematherapeut. 

 

Frequentie: 1x in 14 dagen, 90 minuten per keer 

Groepsgrootte:  min 4 tot max. 8 mensen. 

Start: eind september 2021

Kosten: de behandeling kan worden vergoed vanuit de basis verzekering. Je hebt hiervoor een verwijzing van de huisarts nodig.