De Gezonde volwassene Schematherapie groep 

 

Deze groep is geschikt voor mensen die bekend zijn met Schematherapie en pas of in het verleden een behandeling Schematherapie hebben afgerond en hun gezonde volwassen modus willen versterken. De training is niet gericht op vermindering van je problemen maar vooral op het verder vergroten van je veerkracht en eigen autonomie. 

Het is een ervaringsgerichte groep. De focus ligt op het zoeken naar nieuwe  zinvolle en betekenisvolle activiteiten en relaties. Het is vaak lastig om oude patronen en gewoontes te doorbreken zoals perfectionisme, impulsiviteit en straffende gedachten. We gaan stap voor stap die gewoontes benaderen., blootleggen en veranderen door middel van ervaringsgerichte oefeningen zoals imaginatie, stoelentechnieken, rollenspel of een schrijf opdracht. Vooraf aanvang van de groep vinden er intakegesprekken plaats. 

De groep wordt verzorgd door Hanne Ihlen, drama- en senior schematherapeut en Paula Smits, GZ psycholoog en schematherapeut. 

 

Wanneer: Op de dinsdagmiddag van 13.15 tot 14.30 uur. 

Frequentie: 1x in 14 dagen, 75 minuten per keer. 

Groepsgrootte:  min 4 tot max. 9 mensen. 

Start: Eind Maart 2023

 

De groep bestaat uit de 10 bijeenkomsten en 1 booster sessie. De planning van de groep is als volgt:

sessie 1: 28 maart

sessie 2: 4 april

sessie 3: 11 april

sessie 4: 18 april

sessie 5: 25 april

sessie 6: 2 mei

sessie 7: 16 mei

sessie 8: 30 mei

sessie 9: 13 juni

sessie 10: 27 juni

booster: 29 aug

 

Kosten: de behandeling kan worden vergoed vanuit de basisverzekering. Je hebt hiervoor een verwijzing van de huisarts nodig.