Hulp bij depressieve gevoelens

Wij hebben allemaal weleens een dagje dat wij ons niet lekker voelen. Je bent moe, je voelt je lusteloos, je hebt weinig energie en je hebt nergens zin in. Je moet om alles huilen, of je voelt je juist mat en emotieloos. Je zit niet lekker in je vel. Je hebt geen zin om sociale activiteiten te ondernemen; je zou het liefst met een deken over je hoofd in bed willen kruipen. Bij de meeste mensen trekt dit gevoel weer weg. Als je regelmatig of bijna elke dag dit gevoel hebt kan er sprake zijn van een depressie. Ik kan jou helpen om je depressie de baas te worden zodat je weer kunt gaan genieten van het leven.

 

Wanneer je een voortdurende neerslachtige stemming hebt die niet vanzelf verdwijnt, dan is de kans groot dat je een depressie hebt. Als termijn wordt hiervoor vaak minimaal 2 weken aangehouden. Wanneer jouw depressieve gevoelens/stemming langer dan 2 weken aanhouden, dan is het vaak niet tijdelijk. Een depressie ziet er bij iedereen anders uit. Andere symptomen die kunnen duiden op een depressie zijn: besluiteloosheid, een gevoel van waardeloosheid verminderde lustgevoelens, slaapstoornissen, vergeetachtigheid, terugkerende gedachten over zelfdoding of de dood in het algemeen, paniek- of angstgevoelens, prikkelbaarheid of snel geïrriteerd zijn.

 

De therapie kan jou helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf en je depressie. Je leert waar je depressieve gevoelens vandaan komen, je leert verbanden zien tussen je gevoel, gedrag en klachten en je leert om hier veranderingen in aan te brengen waardoor jij je weer beter gaat voelen. Je zult merken dat je schuldgevoelens en het piekeren afnemen en dat je zelfvertrouwen en zelfwaardering groeien. Je krijgt de controle over je leven terug waardoor jij positiever in het leven gaat staan. 

 

Wat mensen zeggen: 'Hanne heeft een hele goede balans tussen lief zijn, maar ook af en toe even zeggen waar het nou op staat. Soms dacht ik "he, ik kom hier niet voor kritiek. Ik kom hier voor hulp! ", maar juist die momenten hebben mij geholpen mij mezelf te leren kennen, en juist daar ben ik ontzettend geholpen. Ze was niet alleen gefocust op mijn depressie. Ze ging met mij op zoek naar wie ik eigenlijk was en waar ik allemaal mee bezig was in mijn leven. En daarbij gaf ze me alle tijd en hulp die ik me maar kon wensen'.  Oud cliënt. 

 

Wil jij je weer beter voelen, je depressie de baas worden en kun je mijn hulp hierbij gebruiken? Dan hoor ik graag van je. Je kunt me zowel bellen als mij via het contactformulier een bericht sturen.