Vergroten van eigen lichaamsbesef 

Mensen die veel in hun hoofd zitten, nadenken en piekeren over zaken vinden het vaak lastig om verbinding te maken met hun gevoel. Het lijkt soms of je hoofd en je gevoel op twee verschillende planeten zijn.

 

De volgende klachten kunnen zich dan voordoen:

  • Je hebt het gevoel dat je hoofd en lichaam niet bij elkaar horen- ze voelen allebei iets anders. Je kunt moeilijk een verbinding maken tussen je hoofd, gevoel en lichaam
  • Je bent altijd aan het denken en je vindt het lastig om je hoofd uit te schakelen
  • Je weet niet waarom je handelt zoals je doet
  • Je voelt niets of weinig of je ervaart soms het gevoel dat je niet in je eigen lichaam zit
  • Je ervaart gevoelens als lichtheid, wegzakken, leegheid
  • Je hebt last van lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en migraine,  buikpijn, misselijkheid, benauwdheid

 

In de therapie kan ik jou helpen om meer in contact te komen met je gevoelsleven en je lichaamssignalen beter te leren herkennen. Met als resultaat dat je eerder doorkrijgt wanneer je een situatie prettig of onprettig vindt, je leert waaraan je dit kan merken en hoe je hierop kunt handelen. Je krijgt beter zicht te krijgen op je eigen grenzen en je leert beter omgaan met spanningen.

 

Wat mensen zeggen: 'Ik heb bij Hanne dramatherapie beoefend maar ze gebruikte samen met mij ook andere media zoals beeldend, muziek en schrift. Ze keek wat bij mij zou passen en liet vaak de keuze aan mij over. Juist door zo buiten mijn hoofd bezig te zijn met bijvoorbeeld mijn lichaam of handen zaten mijn problemen ook minder in mijn hoofd en kon ik er vanaf een afstandje naar kijken. Dit is een methode waar ik nog steeds heel erg veel aan heb'.  Oud cliënt. 

 

Ben je benieuwd naar hoe ik u kan helpen? Dan kun je contact opnemen voor het maken van een kennismakingsafspraak. Dit kan via het contactformulier.