Traumatische gebeurtenissen verwerken 

Heb jij moeite met het loslaten van een heftige gebeurtenis? Misschien zit je veel in je hoofd en pieker je. Je hebt last van lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid en vermoeidheid. Je droomt veel of je hebt last van nachtmerries. Je reageert op sommige situaties heel anders dan normaal bijvoorbeeld met agressie. Je voelt je vaak vlak of emotieloos. Als je deze klachten bij jezelf herkent dan is het goed om hulp te zoeken.

 

In jouw leven zijn er misschien dingen gebeurt die je ervaren hebt als heftig en waar je moeilijk mee om kunt gaan. Je hebt vaak onverklaarbare klachten. Het kan ook zijn dat er pas na een tijd klachten ontstaan. Een traumatische ervaring kan jou leven zo beïnvloeden dat je hierdoor anders met jezelf en het leven omgaat. Het is alsof je met een andere bril naar de wereld om jou heen kijkt. Je kunt je ver van de ander verwijderd voelen, niets of niemand kan of mag jou nog raken. Dit kan een fijn en beschermend gevoel geven, maar tegelijkertijd ook een gevoel van verwijdering en vervreemding.

 

Voorbeelden van traumatische gebeurtenissen zijn: vechtscheiding, misbruik, huiselijk geweld, moord, verlies van een dierbare, verhuizing, een pestverleden, een plotseling ontslag, miskraam. Ieder mens verwerkt een traumatische gebeurtenis op zijn of haar eigen manier. Soms heb je hierbij begeleiding nodig.

 

De therapie kan jou helpen om traumatische gebeurtenissen te verwerken en een plekje te geven. We kunnen dit op verschillende manieren doen bijvoorbeeld door het schrijven van je eigen verhaal, met beeldende werkvormen of door het creëren van eigen rituelen. Hierdoor ontstaat er misschien meer ruimte om ook met anderen dingen in je leven aan de slag te gaan.

 

Wat mensen zeggen: 'Met behulp van Hanne heb ik eindelijk mijn gevoel onder ogen durven komen. Jarenlang was ik uit zelfbescherming overmatig rationeel, maar hierdoor raakte ik steeds meer verwijderd van mezelf. Dit ging door tot het punt dat ik het idee had dat ik niet meer wist hoe ik moest voelen. Door Hanne en haar aanpak heb ik stappen durven zetten die ervoor gezorgd hebben dat ik me een nieuw mens voel, een met mezelf. Hanne is inspirerend en motiverend en net wat ik nodig had om het beste uit mezelf te kunnen halen. Dankjewel Hanne, door jou ben ik weet ik weer wie ik ben'.  Oud cliënt.

 

Heb jij een ook traumatische gebeurtenis meegemaakt en kun je mijn hulp gebruiken?  Je kunt me zowel bellen  of mij een bericht sturen.  Ik help je graag verder!