Hulp bij onzekerheid en het vergroten van zelfvertrouwen

Je onzeker voelen en weinig zelfvertrouwen hebben kan heel vervelend zijn. Situaties die voor anderen makkelijk zijn, worden voor jouw moeilijker. Bijvoorbeeld een vriendin opbellen om mee uit te vragen naar de film, boodschappen doen, een praatje maken, een presensatie op je werk. De oorzaak van onzekerheid en weinig zelfvertrouwen kunnen liggen in (negatieve) ervaringen die je recent of in het verleden hebt opgedaan, of misschien heb je als kind niet geleerd om voor jezelf op te komen.

 

Klachten die uit onzekerheid en weinig zelfvertrouwen kunnen ontstaan zijn: blozen, stotteren, perfectionisme, negatief zelfbeeld, piekeren, blokkeren of bevriezen, verlegenheid, sociale angst, bang om fouten te maken, zelfbeschadiging, niets durven zeggen in gezelschap of niet weten hoe je moet reageren op anderen, je voortdurend afvragen wat anderen van jou vinden, of ze je wel aardig of leuk genoeg vinden, of je niet iets raars doet of zegt, geen eigen keuzes, beslissingen en initiatieven durven maken. In de therapie kunnen we op verschillende manieren aan het werk gaan. Door praktisch te oefenen met werkvormen die jouw zelfvertrouwen vergroten bijvoorbeeld. Of door te onderzoeken waar jouw gevoel van onzekerheid en weinig zelfvertrouwen vandaan komt.

 

Wat mensen zeggen: 'De sessies bij jou bleken een schot in de roos. Dankzij de wekelijkse individuele therapie, zag ik Veerle stukje bij beetje veranderen. Daar waar zij voorheen somber en verdrietig bleef ‘hangen’ in een boze bui, is zij nu in staat om positiever en zelfverzekerder om te gaan met haar gevoelens. Gevolg; een vrolijke meid die weet dat ze absoluut de moeite waard is! Dank je wel Hanne!'.  Renate, moeder van Veerle.

 

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag verder!