Over therapeute Hanne Ihlen:

Opleiding en Ervaring:

In 1998 ben ik afgestudeerd als sociaal pedagogisch hulpverlener. Hierna heb ik 9 jaar in Londen en Schotland gewoond en gewerkt. Ik heb meer dan 20 jaar ervaring opgedaan in de jeugd- en gezondheidszorg met diverse doelgroepen en in verschillende functies. Onder andere als maatschappelijk werkster, gezinsvoogd en therapeut heb ik gewerkt met uiteenlopende problematiek waaronder persoonlijkheidsstoornissen, (complex) trauma, ADHD,  autisme,  ouderen, kinderen en volwassenen met (ernstige) gedragsproblemen en/ of verstandelijke en lichamelijke beperking. Ik ben onder andere werkzaam geweest in de Kinder- en jeugdzorg, kinderbescherming- en psychiatrie, Hiernaast heb ik altijd zelfstandig dramalessen gegeven aan verschillende doelgroepen. 

 

In 2005 behaalde ik mijn bachelor en master diploma in dramatherapie aan de universiteit in London. Sinds 2006 woon ik permanent in Nederland. In de eerste jaren heb ik voor verschillende werkgevers in Nederland gewerkt waaronder: gezinsvoogd bij de William Schrikker Groep, therapeut sociale en communicatieve vaardigheden bij het Centrum voor Autisme en Sociaal werker bij het Leo Kanner Huis. Ik heb ook een jaar als dramadocent gewerkt op Hogeschool Rotterdam, een HBO- SPH  opleiding. 

In 2009 ben ik mijn eigen praktijk gestart, eerst part- time. Later full- time. 

 

In de loop der jaren heb ik veel na- en bijscholing gevolgd om mij verder te verdiepen in verschillende therapie technieken waaronder ACT, Narratieve therapie, Forum theater, Narratieve Sandplay, Schematherapie, Developmental transformations,  Polyvagale theorie, Psychodrama en Begeleidingskunde (opleiding Supervisie). 

 

Supervisor:

Als supervisor ben ik geregistreerd bij de LVSC, de Nederlandse Vereniging voor Schematherapie, de ISST en de Britse dramatherapie vereniging (Badth). Ik geef supervisie en andere begeleidingsvormen aan vaktherapeuten en professionals die werkzaam zijn in het sociaal domein, en aan professionals die zich willen laten registreren als schematherapeutisch werker bij de Ned. Vereniging voor Schematherapie (VSt). Hiernaast geef ik supervisie aan schematherapeuten die zijn aangesloten bij de ISST. 

 

Ik geef online workshops over dramatherapie en schematherapie en narratieve therapie en dramatherapie aan de Engelse verenging voor Dramatherapie (BADth), organiseer regelmatig workshops voor de LVSC en heb een twee daagse workshop ontwikkeld met mijn collega Margre Knip over Ik- naar wij reflectie . Hiernaast geef ik regelmatig supervisie aan social work studenten van Hogeschool Avans en aan schematherapeuten aangesloten bij de ISST. 

 

 

Mijn eigen praktijk:

Sinds ruim 14  jaar werk ik in mijn eigen praktijk in Breda. Het werken met mensen en drama- en non -verbale werkvormen vind ik een prachtige combinatie en doe ik met veel passie. In de therapie werken we met ervaringsgerichte werkvormen waarbij het doen en ervaren centraal staan. Hierdoor krijg je meer inzicht in jezelf en jouw gevoelswereld. In de therapie begeleid en ondersteun ik jou graag zodat je meer inzicht krijgt in je eigen gedrag, wensen, patronen, kwaliteiten, valkuilen, emoties, lichaam en lichaamssignalen. 

 

Vrije tijd: 

Ik ben getrouwd, samen hebben we een dochter van 12 jaar. Ik vind het heerlijk om in mijn tuin en moestuin bezig te zijn. Ik hou van koken en creatief bezig- ik naai kleding en ik brei graag. Het maken van uitstapjes, nieuwe plaatsen ontdekken en reizen vind ik fijn. Lezen is ook een grote hobby van mij. Ik kom altijd tijd te kort voor de dingen die ik allemaal wil doen. 

 

Hoe men mij ziet:

Ik hoor vaak terug van cliënten dat ik doelgericht en praktisch werk, dat ik een veilige en prettige sfeer weet te creëren en dat ik een vertrouwen uitstraal in hun eigen kunnen. Geduldig, professioneel, enthousiasme, ervaren, goed kunnen luisteren, creativiteit, respect en rust uitstralen zijn ook kwaliteiten die cliënten aan mij teruggeven.

 

Wat mensen zeggen: 'Talking to the group after Hanne had left it became apparent that they valued her approach and found the exercises she introduced to be 'interesting', 'challenging' and 'enjoyable'. She managed to make the group feel secure and offered ample oppurtunity for the group to use drama and discussion as means of exploration. Overall I found Hanne to be an exceptionally thoughtful and professional student. She engaged fully in her task and set about achieving aims and objectives that she had highlighted. I do think Hanne will make a very good dramatherapist as she has a natural inclination to be compassionate as well as challenging and engaging'. Oud Stagebegeleider. 

 

Je kunt me natuurlijk altijd bereiken als je graag iets meer wilt weten over mij, mijn werkwijze of over de therapie die ik aanbied. Je kunt me bellen of mij een bericht sturen via het contactformulier.

 

Warme groet,

Hanne