Over therapeute Hanne Ihlen:

Opleiding en Ervaring:

In 1998 ben ik afgestudeerd als sociaal pedagogisch hulpverlener. Hierna heb ik 9 jaar in het buitenland gewoond en gewerkt. Ik heb meer dan 20 jaar ervaring opgedaan in de jeugd- en gezondheidszorg met diverse doelgroepen en in verschillende functies. Onder andere als maatschappelijk werkster, gezinsvoogd en therapeut heb ik gewerkt met uiteenlopende problematiek waaronder persoonlijkheidsstoornissen, (complex) trauma, ADHD,  autisme,  gedragsproblemen, verstandelijke en lichamelijke beperking. Ik ben o.a,  werkzaam geweest in de kinder- en jeugdzorg, kinderbescherming, maatschappelijk werk en ouderenzorg, In 2005 behaalde ik mijn bachelor en master diploma in dramatherapie aan de universiteit in London. In de loop der jaren heb ik veel na- en bijscholing gevolgd om mij verder te verdiepen in verschillende therapie technieken waaronder ACT, Narratieve therapie, Forum theater, Narratieve Sandplay, Schematherapie, Developmental transformations, en Polyvagale theorie, en Begeleidingskunde ( opleiding Supervisie).

Recent ben ik gestart met de opleiding Psychodrama. 

 

Supervisor:

Als supervisor ben ik geregistreerd bij de LVSC, de Nederlandse Vereniging voor Schematherapie en de Britse dramatherapie vereniging (Badth). Ik geef supervisie en anderen begeleidingsvormen aan o.a. vaktherapeuten en mensen die werkzaam zijn in het sociaal domein. Hiernaaast werk ik als supervisor voor Hogeschool Avans in Breda waar ik supervisie geef aan 3e jaars social work studenten. Ook geef ik supervisie aan professionals die zich willen laten registreren als schematherapeutisch werker bij de Ned. Vereniging voor Schematherapie. 

 

Mijn eigen praktijk:

Sinds ruim 14  jaar werk ik in mijn eigen praktijk in Breda. Het werken met mensen en drama- en non -verbale werkvormen vind ik een prachtige combinatie en doe ik met veel passie. In de therapie werken we met ervaringsgerichte werkvormen waarbij het doen en ervaren centraal staan. Hierdoor krijg je meer inzicht in jezelf en jouw gevoelswereld. In de therapie begeleid en ondersteun ik jou graag zodat je meer inzicht krijgt in je eigen gedrag, wensen, patronen, kwaliteiten, valkuilen, emoties, lichaam en lichaamssignalen. 

 

Vrije tijd: 

Ik ben getrouwd, samen hebben we een dochter van 11 jaar. Ik vind het heerlijk om in mijn tuin en moestuin bezig te zijn. Ik hou van koken,en creatief bezig- ik naai mijn eigen kleding en ik brei graag. Het maken van uitstapjes, nieuwe plaatsen ontdekken en reizen vind ik heerlijk. Lezen is ook een grote hobby van mij. Ik kom altijd tijd te kort voor de dingen die ik allemaal wil doen. 

 

Hoe men mij ziet:

Ik hoor vaak terug van cliënten dat ik doelgericht en praktisch werk, dat ik een veilige en prettige sfeer weet te creëren en dat ik een vertrouwen uitstraal in hun eigen kunnen. Geduldig, professioneel, enthousiasme, ervaren, goed kunnen luisteren, creativiteit, respect en rust uitstralen zijn ook kwaliteiten die cliënten aan mij teruggeven.

 

Wat mensen zeggen: 'Talking to the group after Hanne had left it became apparent that they valued her approach and found the exercises she introduced to be 'interesting', 'challenging' and 'enjoyable'. She managed to make the group feel secure and offered ample oppurtunity for the group to use drama and discussion as means of exploration. Overall I found Hanne to be an exceptionally thoughtful and professional student. She engaged fully in her task and set about achieving aims and objectives that she had highlighted. I do think Hanne will make a very good dramatherapist as she has a natural inclination to be compassionate as well as challenging and engaging'. Oud Stagebegeleider. 

 

Je kunt me natuurlijk altijd bereiken als je graag iets meer wilt weten over mij, mijn werkwijze of over de therapie die ik aanbied. Je kunt me bellen of mij een bericht sturen via het contactformulier.

 

Warme groet,

Hanne